CESTOU PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
autor Karel Psota - Středa, 9. duben 2014, 13:06

 



V rámci projektu Cestou přírodovědných oborů napříč Středočeským krajem jsme vyráběli sýry. Vyráběli jsme sýr typu Gouda a ze syrovátky získané při jeho výrobě jsme později udělali měkký italský sýr Ricottu. Sýry jsme vyráběli ze 100 litrů mléka, a protože se nejdříve muselo pasterizovat, byli jsme v sýrárně už od 5 hodin ráno. Výroba sýru je velmi zajímavá a díky projektu si ji můžeme vyzkoušet i my. Zjistili jsme, jak je to někdy složitý proces, a že i sebemenší chyba může ovlivnit výslednou kvalitu sýru.

Bára Hamerníková 2.B


Více fotografií z projektu:
http://ucamichaela.rajce.idnes.cz/

Více info o projektu

  


Nejste přihlášeni (Přihlásit se) | SZeŠ Poděbrady